Spar på vandet i sommervarmen; brug vand med omtanke!

Helle Vest Vandværk kan også mærke tørken på forbruget. Over få dage har driftspersonalet kunnet måle et øget dagligt forbrug på knap 48%.

Det er vigtigt, at bruge vand med omtanke. Begræns unødigt forbrug ved fx at undgå at fylde badebassiner og vande haven indtil efter solen er gået ned.

I følge TV 2 Vejret dette den længste periode uden nedbør over Danmark i 20 år. Flere steder er restriktioner til debat. I Solrød må man ikke længere vande i haven og det kan koste forbrugeren en afgift på 400 kr.

Hvis der ikke snart kommer vand fra oven, vil man skulle spare rigtig meget på vandet, og nogle steder kan have svært ved at følge med efterspørgslen, siger Susan Münster, direktør i Danske Vandværker. 
Ifølge hende tørster grundvandressourcen efter noget vand fra oven, så der kan løbe nok vand til boringerne. Og fortsætter tørken, vil flere vandværker være nødsaget til at melde vandingsforbud ud til forbrugerne.

Helle Vest opfordrer alle forbrugere til at bruge vand med omtanke: